Uprava Reala smanjuje igračima platu za 30% u narednoj sezoni?

Da li će prihvatiti?

Uprava Reala smanjuje igračima platu za 30% u narednoj sezoni?

E. Oštraković

Obzirom na pandemiju koronavirusa, gotovo svi klubovi na svijetu nalaze se u finansijskim problemima.

Imun na to nije ni Real Madrid, iako se vodi kao jedan od najvećih klubova na svijetu sa ogrommnim prihodima.

Tako će, kako javlja AS, uprava Real Madrida razgovarati sa igračima ovog kluba o smanjenju plate za 30% u narednoj sezoni.

To se neće odnositi samo na igrače nego na sve zaposlene u klubu, uključujući i stručni štab, a ukupno je to oko 800 ljudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je pretrpio velike gubitke, te sada mora reagovati, kako klub ne bi doživio još veće probleme kada je riječ o novcu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi