Prenosi Mundo Deportivo

Igrač Barce, koji je na posudbi u Valladolidu, pozitivan na Covid19

Barcelonin nogometaš, koji je trenutno na posudbi u Real Valladolidu, Matheus Fernandes, pozitivan je na koronavirus, prenosi Mundo Deportivo.

U sklopu testiranja pred povratak treninzima u španskoj La Ligi između ostalog su uzeti uzroci od fudbalera Real Valladolida i ustanovljeno je da je brazilski veznjak trenutno zaražen Covidom19.

On je odmah poslan u izolaciju i odvojen je od saigrača. Tu će provesti narednih 14 dana.

Inače, osim njega, piše se kako je i još jedan igrač Valladolida, Oscar Plano, također bolestan.

Za Matheusa su ovo nove loše vijesti jer ionako nije upisao ni jedan nastup u La Ligi otkad je stigao na posudbu početkom febrauara mjeseca.

Inače, on je do februara bio igrač Palmeirasa, ali nakon što ga je Barca kupila odmah je poslan na posudbu u Valladolid kako bi bio na oku čelnicima katalonskog kluba.

Trenutna situacija oko koronavirusa vjerovatno znači da će brazilski veznjak ostati na posudbi u Valladolidu još godinu dana jer defintiivno do kraja ove sezone neće steći potrebno iskustvo kako bi se prebacio u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Matheusa još je nekoliko igrača iz La Lige i Segunde pozitivno na Covid19, ali za sada njihova imena nisu otkrivena. Ranije su čelnici lige pojasnili kako očekuju između 25 i 30 pozitivnih slučajeva tokom testiranja koja su održana pred povratak na trening.

Inače, igrači za sada smiju samo individualno da treniraju u trening centrima, a od 18. maja bit će dozvoljeni i treninzi u manjim grupama. Liga bi se, ako bude sreće, trebala nastaviti početkom juna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.