Pallota prodaje klub

Roma u dugovima: Vučica ponuđena princu Bin Salmanu

Midhat Šljivak

Dugovi Rome porasli su u odnosu na prošlu sezonu.

Rimski klub na čijem je čelu američki biznismen James Pallotta u velikim je dugovima i oni trenutno iznose 278.5 miliona eura, što je za 60 miliona eura više u odnosu na mjesec juni 2019. godine.

Već mjesecima unazad se priča i da će Pallotta prodati klub. Međutim, pregovori s raznim potencijalnim vlasnicima nisu prošli kako treba i on je još uvijek vlasnik kluba.

Međutim, to bi se moglo promijeniti veoma brzo. Navodno je rukovodstvo tima iz Rima kontaktiralo sudijskog princa Mohammeda Bin Salmana i ponudio mu je kupovinu kluba.

Bin Salman je bio jako blizu preuzimanja Newcastlea. Ipak, postoje određeni problemi sa kupovinom kluba i proces se odužio i vrlo je moguće da propadne planirani projekat.

Tome se nadaju u Rimu. Pallotta je angažovao ljude koji su odmah ponudili klub na prodaju saudijskom princu i sada se čeka njegov odgovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema informacijama iz Engleske, Roma ne želi da stane na put poslu u Newcastleu, već se nude kao rezervna opcija za princa ako dogovor s engleskim klubom ne bude završen.

Pallota već dugo pokušava prodati klub i vjeruje da bi Roma bila dobra opcija za Bin Salmana koji je odlučio investirati istinsko bogatstvo u određeni klub iz Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.