Inter, Milan, Roma i Napoli nisu spremni za grupne treninge

Problem je u medicinskom protokolu

Inter, Milan, Roma i Napoli nisu spremni za grupne treninge

Novi problemi stvoreni su u Seriji A.

Fudbaleri su se prošle sedmice vratili individualni treninzima u trening kampovima, a u ponedjeljak trebaju početi oni grupni. Da stvari baš ne teku kao po loju pobrinuo se medicinski protokol koji je vrlo rigorozan i prema mišljenju brojnih klubova može se ispoštovati samo na papiru.

Klubovi su već zaprijetili da neće nastaviti s treninzima ukoliko pomenuti protokol ne bude promjenjen. Roma, Inter, Napoli i Milan odlučili su se za konkretan potez pa su već, prema pisanju Corriere della Sere obavijestili čelnike lige da nisu u stanju nastaviti s treninzima u ponedjeljak.

Kao razlog navedena je jedna od mjera iz pomenutog protokola za koju su ove ekipe već sada ubijeđene da ne može biti ispoštovana. Naime, klubovi bi trebali naći hotele za ekskluzivno korištenje koji bi trebali biti dezinficirani svakog dana, ali to nije moguće učiniti u tako kratkom roku u kojem protokol nalaže.

Vjeruje se kako su ekipe poput Torina, Verone, Brescije, Genove i Sampdorije u istoj kategoriji kao ove naveden.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Fiorentina, Juventus i Atalanta su spremni, ali čekat će šta će se dogoditi na današnjem sastanku Organizacionog tijela italijanskog šampionata, Lega Serie A, i Fudbalske federacije Italije (FIGC). Na istom bi se trebalo razgovarati o postizanju dogovora o "zajedničkom medicinskom protokolu" sa vladom.

Podsjetimo, ranije su čelnici Serije A dogovorili da će se sezona nastaviti 13. juna ukoliko to vlasti dozvole. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi