Bundesliga se nastavila nakon dvomjesečne pauze

Ništa se ne prepušta slučaju: Pogledajte šta pedantni Nijemci rade s loptama dok su van igre

Admin Čaušević

Ako bi anketno pitanje glasilo gdje će se prvo nastaviti fudbal poslije dvomjesečne pauze većina bi odgovorila da će to biti u Njemačkoj. 

Njemačka je najrazvijenija evropska zemlja, prednjčai u mnogim stvarima u odnosu na ostale, fudbal je izuzetno važan dio tamošnje ekonomije. Zato i ne treba da čudi zašto se baš Bundesliga i Cvajta gdje se lopta prvo zakotrljala.

Pedantni Nijemic su napravili poprilično rigorozan pravilnik koji se mora poštovati. Vodilo se računa o svakom detalju i ništa se ne prepušta slučaju.

Mnoge uobičajne situacije na koje smo do sada navikli gledati za sada su stvar prošlosti. Scene kada dječak pored aut-linije brzo vraća loptu u igru se mogu zaboraviti, barem na naredni period.

Naime, kako bi se spriječila zaraza koronavirusom čak se i lopte dezinfikuju dok su van igre. Svaki klub ima posebno zadužene osobe koji za zadatak imaju da očiste loptu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Takve sitaucije zabilježili su i rijetki fotografi koji su ovog popodneva prisustvovali na bundesligaškim stadionima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.