Nijemci su putokaz za mnoge: Kako izgleda tradicionalno podbacivanje novčića?

Bundesliga "probila" led

Nijemci su putokaz za mnoge: Kako izgleda tradicionalno podbacivanje novčića?

Admin Čaušević

Bundesliga je danas probila led te je postala prva od Liga petice gdje se nastavila sezona nakon dvomjesečne pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa. 

Najviše pažnje u popodnevnom programu svakako je privukao okršaj Borussije Dortmund i Schalkea 04. U Rurskom derbiju veliku i ubjedljivu pobjedu slavili su domaći sa visokih 4:0.

Današnji mečevi u Njemačkoj su pokazali kako će fudbal izgledati u narednom periodu. Mnoge stvari koje su do sada bile tradicija se mogu zaboraviti.

Rukovanje kapitena i sudija, zajedničko fotografisanje su prošlost, barem za sada. Čak i bacanje novčića kojem se biraju strane izgleda neobično.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prilikom određivanja strana sudija Aytekin i kapiteni dva tima su držali distancu. Međutim, postavlja se pitanje šta je smisao držanja distance u takvim situacijama ukoliko fudbaleri tokom susreta konstanto ulaze u duele.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi