Foto - EPA

Poljak bez dlake na jeziku

Čuveni Dudek prozvao Messija: Lažan i provokativan kao kompletna Barcelona s Guardiolom...

Midhat Šljivak

Čuveni poljski golman Jerzy Dudek (47) žestoko je prozvao Lionela Messija i Barcelonu.

Dudek koji je dres Kraljeva nosio od 2007. do 2011. godine tvrdi kako argentinska zvijezda nije baš previše dobar čovjek, iako djeluje miran i ljubazan.

"Tog Messija sam vidio u duelima s Pepeom i Ramosom. Rekao je tavke stvari koje se ne mogu zamisliti za nekog ko je navodno tako miran i ljubazan", rekao je Dudek i nastavio je:

"Tako je bio lažan i provokativan kao kompletna Barcelona s Pepom Guardiolom. Znali su do perfekcije isprovocirati protivnika. To je nerviralo Josea Mourinha. Bio je ljut na nas kada bismo s njima mijenjali dres nakon El Clasica", govori čuveni Poljak.

Dudek je u četiri sezone nastupio samo 12 puta za Real Madrid, a vrhunac karijere je imao s Liverpoolom čiji je član bio od 2001. do 2007. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.