Chiellini odabrao najboljeg štopera svijeta: "Njegove intervencije su nekad van bilo kakve logike"

Kapiten Juventusa ga dobro pamti

Chiellini odabrao najboljeg štopera svijeta: "Njegove intervencije su nekad van bilo kakve logike"

A. Čaušević

Kapiten Juventusa Giorgio Chiellini će uskoro objaviti svoju autobiografiju koja već sada izaziva dosta pažnje.

Chiellini koji je već godinama među najboljim defanzivcima svijeta za najboljeg štopera je odabrao Sergija Ramosa, opisao je to Italijan u svojoj knjizi.

"On je najbolji defanzivac na sviejtu. Kažu da je impulsivan, da nije taktičan, da se između osam i deset golova primi njegovom krivicom, da ima dobru tehniku i može biti napadač, ali ja mislim suprotno", naveo je Chiellini.

"Međutim, njegove dvije karakteristike nema niko. Zna biti odlučujući u velikim utakmicama, a svojim intervencijama koje su nekad van bilo kakve logike zna izazvati opasne povrede."

"Ono što je uradio Salahu u finalu Lige prvaka 2018. godine je bilo remek-djelo. Svaki put je rekao da to nije uradio namjerno, ali znao je da u devet od deset slučaja načinom na koji je on pao rizikuje da protivniku slomi ruku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Snaga koju prenosi svojim prisustvom je nevjerovatna. Bez Ramosa neki šampioni poput Varanea, Carvajala i Ramosa su djeluju kao školarci. S njim na terenu Real nikad ne bi izgubio sa tri gola razlike od Ajaxa. Kladio bih se u to", smatra Chiellini.

Chiellini i Sergio Ramos su se tokom prošlosti sastali mnogo puta kako u klupskim tako i reprezentativnim mečevima zato i ne čudi zašto Italijan ima visoko mišljenje o Špancu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije