Poznato kada se igraju preostali revanš mečevi osmine finala Lige prvaka i Evropske lige?

UEFA kroji novi raspored

Poznato kada se igraju preostali revanš mečevi osmine finala Lige prvaka i Evropske lige?

E. Čaušević

Najjače evropske lige trebale bi se nastaviti u narednih mjesec dana, a prvi koji se vraćaju na teren su klubovi u Bundesligi.

Nijemci danas nastavljaju sezonu nakon dva mjeseca pauze, dok se očekuje da većina evropskih liga to isto uradi u narednih mjesec dana. Francuzi su jedini odlučili prekinuti sezonu i proglasiti prvaka, a nastavak se očekuje u Italiji, Španiji i Engleskoj.

UEFA je dala prednost domaćim prvenstvima da se završe do početka avgusta, a onda će se kraju privesti evropska takmičenja. Klubovi imaju rok do 2. avgusta da završe prvenstva, a potom će se igrati mečevi u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.

U ovim takmičenjima preostalo je da se odigra još nekoliko revanš utakmica osmine finala, a zatim će se nastaviti po rasporedu. U Ligi prvaka ostalo je da se odigraju još četiri utakmice, a to su Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli, Juventus - Lyon i Bayern - Chelsea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA radi na rasporedu mečeva Lige prvaka i Evropske lige, ali još uvijek nema zvaničnih odluka. No, ugledna Marca piše da će se preostale utakmice osmine finala LP odigrati 7. i 8. avgusta, dok će se Evropska liga igrati 9. avgusta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaxBavarac
Treba Francuze odma izbacit iz Lige petice,ovi odavno odskacu od njih svi,a sada i ovo!
1 0
Mele
To ljudino, samo im nabaci pa neka se puse, ha ha, bice velikan prvak sigurno, dovode na ljeto velika imena iz 3 lige..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti