Prvi dan na treningu Real Madrida bio je za zaborav: "Nismo se mogli sastati s loptom"

Nakon dvomjesečne pauze

Prvi dan na treningu Real Madrida bio je za zaborav: "Nismo se mogli sastati s loptom"

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida prošle sedmice počeli su trenirati u trening centru kraljevskog kluba.

Nakon dvomjesečne pauze i treniranja u kućnoj izolaciji igrači španskih klubova konačno su dobili dozvolu da treniraju u trening centrima. Također, od 18. maja će vjerovatno imati dozvolu da treninge obavljaju u manjim grupama.

Svi igrači i članovi prvog tima su testirani na koronavirus, a oni koji su bili pozitivni odmah su morali u karantin. No, to ne bi trebalo ugroziti La Ligu koja će gotovo sigurno početi 12. ili 19. juna.

O povratku na teren pričao je i igrač Reala, Dani Carvajal, koji je priznao da su se igrači čudno osjećali nakon dvomjesečne pauze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mnogi od nas su imali problem da kontrolišu loptu kada smo tek počeli trenirati. Treniranje u trening centru i kod kuće se ne može porediti. Prvi dan je bio baš užasan, kao da nikada nismo igrali fudbal. Sada je to sve bolje i uskoro ćemo biti spremni. Na nama je da poštujemo sve protokole i nadamo se nastavku sezone", rekao je Carvajal.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi