Pomoćnik selekotora Egipta otkrio

"Salah mi je rekao da mu je Real Madrid poslao ponudu"

Edmir Škorić

Ime Mohameda Salaha u prošlosti je u više navrata povezano s imenom Real Madrida. Međutim, nikad se nije govorilo o službenoj ponudi Kraljeva za Egipćanina.

Ipak, pomoćni selektor Egipta Hany Ramzy je u inervjuu za "OnTimeSports" tvrdi kako mu je Mohamed Salah još 2018. godine govorio o ponudi Reala.

"Kad sam radio s Hectorom Cuperom, imali smo trening u Švicarskoj u martu 2018. Razgovarao sam sa Salahom, a on mi je rekao da mu je Real Madrid poslao ponudu. Ponuda je bila zaista dobra, ali Salah je razgovarao sa mnom i Cuperom i odlučio je ostati s Liverpoolom jer mu je tamo bilo ugodno", otkrio je Ramzy.

Iste godine Salah je igrao finale Lige prvaka upravo protiv Reala, ali je doživio povredu, a Liverpool je izgubio. Godinu dana kasnije osvojio je naslov Lige prvaka nakon trijumfa nad Tottenhamom.

Njegov tim je ove sezone ispao iz Lige prvaka od Atletica u osmini finala, ali je na pragu osvajanja Premier lige. Ima 25 bodova više od Manchester Cityja, no prvenstvno je prekinuto još u martu zbog pandemije koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.