Prošlo je 19 godina od "dortmundskog ludila" nakon kojeg je Liverpool stigao do trofeja

Drama na Westfalenu

Prošlo je 19 godina od "dortmundskog ludila" nakon kojeg je Liverpool stigao do trofeja

E. Škorić

Prije tačno 19 godina odigralo se najdramtičnije finale u historiji Evropske lige, odnosno nekadašnjeg Kup UEFA.

Finale se igralo na Westfalenu u Dortmundu, a rivali su bili engleski Liverpool i španski Alaves. UEFA se sama prisjetila kultne utakmice odigrane 16. maja 2001. godine i u kojoj su Redsi došli do trofeja nakon nevjerovatne drame, produžetaka i zlatnog gola.

Bilo je na kraju 5:4 pred oko 48.000 gledatelja koji su uživali u ludoj utakmici. Ryan Babbel, Steven Gerrard, McAllister, Fowler uz autogol Gelija bili su strijelci za domaćina.

Alonso, Moreno (2) i Cruyff pogađali su za Alaves.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

To je bio treći trofej Kup UEFA za Redse, koji su prethodno slavili na ovom turniru 1973. i 1976. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

lingafo
Nije Ryan Babel idiote, nego Markus Babbel
6 0
BobPaisley
...sjecam se ove utakmice kao da je juce bila...zbog ovakvih utakmica se navija za Liverpool,a bilo ih veliki broj od 1996. kada sam poceo navijati za njih...najveci engleski klub,bez konkurencije!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi