Postignut dogovor u Španiji

Ratna sjekira je zakopana: Utakmice svaki dan, neki mečevi će završavati iza ponoći!

Admin Čaušević

FS Španije (RFEF) i La Liga (LFP) postigli su dogovor o nastavku fudbalske sezone u Španiji i tako zakopali ratnu sjekiru.

Predsjednici Luis Rubiales i Javier Tebas su konačno pronašli zajednički jezik. Fudbal će se vratiti u junu, a susreti će se igrati svakog dana u sedmici, a neki će završvati i iza ponoći.

Još uvijek se radi o tačnim terminima, ali izvjesno je da će prvi termin za mečeve biti 20 sati, dok će u najtoplijim dijelovima Španije mečevi počinjati u 23 sata.

Kako bi se sezona završila u predviđenom roku Rubiales je pristoa da se utakmice igraju i ponedjeljkom. Ranije se zbog navijača protivio tom prijedlogu, ali kako sada neće biti publike promijenio je mišljenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klubovi će susrete igrati svako 72 sata, primjera radi oni koji igraju ponedjeljkom igrali bi četvrtkom, zatim nedjeljom. S takvim rasporedom sezona će se završiti prije 29. jula pa će preostali španski predstavnici u Evropi spremni dočekati nastavak UEFA-inih takmičenja.

Ovaj dogovor će biti ozvaničen nakon što sudija Andres Sanchez Magro poništi presudu iz augusta prošle godine kojom je zabranuje odigravanje utakmica La Lige ponedjeljkom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.