Juve i Barca spremaju razmjenu defanzivaca

Todibo - De Sciglio

Juve i Barca spremaju razmjenu defanzivaca

E. Škorić

Juventus i Barcelona navodno su iskazali želju da naprave razmjenu igrača.

U fokusu je prije svega moguća razmjena u kojoj bi Miralem Pjanić krenuo put Barcelone, no pored toga, aktuelna je sada i priča o razmjeni defanzivac za defanzivca.

Barcelona želi Mattiju de Sciglija, a s druge strane Juventus bi rado u svoje redoveo doveo Jean-Claira Todiba, igrača koji je sada na posudbi u Schalkeu i baš se danas povrijedio u meču Bundeslige protiv Borussije Dortmund.

Teško je očekivati da Schalke aktivira opciju i kupi Todiba za 25 miliona eura, pa je izvjesniji njegov odlazak u Italiju, budući da ga i Barca planira iskoristiti u nekoj od razmjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se ranije povezivao s Milanom, sada je bliže Juventusu, a razmjena De Sciglio - Todibo izgleda izuzetno primamljivo za sve strane.

Todibo ima 20 godina i mladi je francuski reprezentativac koji je sakupio ove sezone šest nastupa u Bundesligi, a igra na poziciji štopera, s tim da može biti koristan i na poziciji zadnjeg veznog.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi