Foto - EPA

Zvanična potvrda u narednim satima

Postignut dogovor Barcelone i Juventusa: Miralem Pjanić na korak od Nou Campa!

Midhat Šljivak

Barcelona i Juventus postigli su sporazum o razmjeni igrača.

Kako tvrdi katalonski list Sport, španski i italijanski velikan su postigli dogovor o razmjeni fudbalera u kojem glavnu ulogu ima bh. veznjak Miralem Pjanić.

Bh. veznjak će prema dogovorenom poslu put Nou Campa skupa s defanzivcem Mattijom De Scigliom, a Juve će u ovom dogovoru dobiti desnog beka Nelsona Semeda.

Također, Sport tvrdi da će Bianconeri dodatno platiti 25 miliona eura za ovaj dogovor i da će sve biti zvanično u narednih nekoliko sati.

Pjanić je još ranije postigao sporazum s Barcelonom. Dogovorio je saradnju na četiri godine uz platu od osam miliona eura po sezoni i izvjesno je da ćemo ga gledati u dresu katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se u prethodnom periodu povezivao sa Chelseajem i PSG-om, ali Barca je očigledno bila brža i uspjela je da završi posao.

Pjanić je prethodne četiri godine nosio dres Stare dame i ostvario je učinak od 22 pogotka u 167 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.