Ratna sjekira je zakopana: Utakmice svaki dan, neki mečevi će završavati iza ponoći!

Postignut dogovor u Španiji

Ratna sjekira je zakopana: Utakmice svaki dan, neki mečevi će završavati iza ponoći!

A. Čaušević

FS Španije (RFEF) i La Liga (LFP) postigli su dogovor o nastavku fudbalske sezone u Španiji i tako zakopali ratnu sjekiru.

Predsjednici Luis Rubiales i Javier Tebas su konačno pronašli zajednički jezik. Fudbal će se vratiti u junu, a susreti će se igrati svakog dana u sedmici, a neki će završvati i iza ponoći.

Još uvijek se radi o tačnim terminima, ali izvjesno je da će prvi termin za mečeve biti 20 sati, dok će u najtoplijim dijelovima Španije mečevi počinjati u 23 sata.

Kako bi se sezona završila u predviđenom roku Rubiales je pristoa da se utakmice igraju i ponedjeljkom. Ranije se zbog navijača protivio tom prijedlogu, ali kako sada neće biti publike promijenio je mišljenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klubovi će susrete igrati svako 72 sata, primjera radi oni koji igraju ponedjeljkom igrali bi četvrtkom, zatim nedjeljom. S takvim rasporedom sezona će se završiti prije 29. jula pa će preostali španski predstavnici u Evropi spremni dočekati nastavak UEFA-inih takmičenja.

Ovaj dogovor će biti ozvaničen nakon što sudija Andres Sanchez Magro poništi presudu iz augusta prošle godine kojom je zabranuje odigravanje utakmica La Lige ponedjeljkom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi