FS Škotske insistira na odigravanju Kupa

Celticu zvanično titula, slavni klub ispao iz lige!

Admin Čaušević

Škotska profesionalna fudbalska liga (SPFL) je danas donijela i zvaničnu odluku da se završi ligaški dio takmičenja pa je tako Celtic po deveti put u nizu postao prvak. 

Zvanična odluka donesena je danas nakon što se 12 klubova prošle sedmice dogovorila kako nije moguće nastaviti prvenstvo.

Konačni raspored na tabeli kreiran tako što je u obzir uzet prosječan broj osvojenih bodova na osnovu odigranih utakmica.

To znači da je iz lige ispao slavni Hearts, dok je jedina promjena bila u odnosu na 13. mart kada je prvenstvo prekinuta zamijena pozicija St Johnstonea koji je završio šesti te tako preskočio Hibernian.

Osim devete u nizu Celtic je ujedno stigao do 51. titule u klupskoj historiji završivši na tabeli ispred najvećeg rivala Rangersa.

Iz SPFL su poručili da će ova odluka omogućiti da se klubovima uplati oko 7 miliona funti kako bi mogli funkcionisati u teškom periodu. Proces isplate će početi odmah poručio je direktor takmičenja Neil Doncaster.

Ipak, ovo ne znači i definitivni kraj fubalske sezone jer FS Škotske planira da se odigraju mečevi Kupa. Trenutno je to takmičenje zaustavljeno u polufinalu. Polufinalni parovi su Hearts - Hibernian i Celtic - Aberdeen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.