Milan dovodi pojačanje iz Celtica

Pregovori već traju

Milan dovodi pojačanje iz Celtica

Endin Čaušević

Milan će ovog ljeta gotov sigurno napraviti brojne promjene u igračkom kadru bez obzira na finansijski udar zbog pandemije koronavirusa.

Rossoneri se pokušavaju vratiti u sami vrh italijanskog fudbala, ali to im već nekoliko sezona nikako ne ide od ruke. Jasno je da će Milan napraviti brojne promjene u ekipi na kraju sezone, te se očekuje dolazak nekoliko pojačanja.

Italijanski mediji prenose da se na meti Rossonera nalazi i defanzivac Celtica, Kristoffer Ajer, oko kojeg u pregovori počeli već prije nekoliko sedmica.

Ovaj 22-godišnji štoper u Celtic je stigao na ljeto 2016. godine iz norveškog IK Start, a ove sezone je standardan u prvom timu. U svim takmičenjima odigrao je čak 49 utakmica i postigao je dva gola u dosadašnjem dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan već neko vrijeme prati Ajera i smatraju da bi Norvežanin bio pojačanje u odbrani za narednu sezonu. Špekuliše se da će Rossoneri platiti oko sedam miliona eura za Ajera, a u Celticu nemaju ništa protiv takve ponude.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi