Klubovi u Škotskoj traže pomoć države: Što se više odlaže, to ćemo trebati više novca
Foto - EPA

Zavise od navijača

Klubovi u Škotskoj traže pomoć države: Što se više odlaže, to ćemo trebati više novca

M. Šljivak

Škotski klubovi morat će tražiti pomoć od vlade ako se sezona nastavi bez gledalaca.

Fudbal u Škotskoj prekinut je zbog pandemije koronavirusa i neće se vraćati barem do 10. juna. Činjenica da klubovi zavise od prodaje ulaznica navodi da će im biti potrebna pomoć vlade kako bi prošli kroz krizu.

Potvrdio je to šef škotskog Premiershipa Neil Doncaster.

"Što je duže liga u prekidu, to će nam biti potrebno više novca od vlade", rekao je Doncaster.

Prema izvještajima UEFA-e škotski Premiership najviše od svih zavisi od ulaznica. Klubovi iz ove lige dobijaju čak 43 procenta od prodaje i pomoć im je neophodna.

Sve lige u Škotskoj izuzev najvećeg ranga su prekinute zbog pandemije koronavirusa i pretpostavlja se da će se nakon svega liga morati proširiti na 14 ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi