Po okončanju sezone postaje slobodan igrač

Hajduk pronašao rješenje za napad: Stiže nekadašnji grčki reprezentativac?

Dok se ekipa Hajduka priprema za nastavak sezone, čelnici splitskog kluba tragaju za pojačanjem u napadu za narednu sezonu.

Čini se da su ga i pronašli. Naime, Dalmatinski portal piše da bi na ljetnom prelaznom roku na Poljud trebao stići Grk Dimitrios Diamantakos.

Riječ je o napadaču kojem će ugovor sa njemačkim drugoligašem St. Paulijem isteći po okončanju aktuelne sezone.

Tako bi Hajduk bez naknade mogao dobiti veliko pojačanje jer je neosporno riječ o igraču velikog talenta.

27-godišnji Diamantakos je svojevremeno bio velika nada Olympiacosa i grčkog fudbala, bio je i članom reprezentacije svoje zemlje, ali je u državnom dresu zadnji put igrao 2017. Karijera mu se ipak nije razvijala kako su mnogi predviđali, a Olympiacos ga je 2015. poslao u Karlsruher u zamjenu za 1.5 miliona eura. Igrao je nakon Karlsruhera i za Bochum dok je za St. Pauli potpisao na ljeto 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.