Direktor Hajduka: Beširović je želio ostati u Mađarskoj

Hajduk prodao bh. fudbalera

Direktor Hajduka: Beširović je želio ostati u Mađarskoj

Bh. internacionalac Dino Beširović neće se vraćati na Poljud po završetku sezone.

Splićani su Beširovića u januaru poslali na posudbu u Mađarsku, u redove Mezokovesda, gdje je ovaj bivši fudbaler Radnika pokazao potpuno drugo lice od onoga kakvo su vidjeli u Hajduku.

Njegovo isticanje u Hajduku onemogućila je teška povreda koju je zadobio već na startu karijere u Splitu, ali u međuvremenu uspio se preporoditi u Mezokovesdu za koji je u 12 utakmica zabio četiri i namjestio još pet golova.

Iako se očekivalo da će se po završetku posudbe vratiti u Hajduk, u međuvremenu je mađarski klub otkupio njegov ugovor za relativnu nisku cijenu. U pitanju je iznos od 150.000 eura.

Kako se dogodilo da Beširović ode za tako mali novac ispričao je sportski direktor kluba Ivan Kepčija.

"Beširovićeva posudba bila je dogovorena prije našeg dolaska. Istina, mogli smo ga zaustaviti, ali nije bilo smisla radi momka, pogotovo što nije bio u prvom planu. Pratili smo ga, igrao je dobro, napravio je iskorak, bio je u svim našim budućim planovima za prvu momčad, ali, izabrao je ostanak u Mađarskoj i mi mu želimo sreću", rekao je Kepčija za 24sata.hr.

Mezokovesd je inače treći na tabeli u Mađarskoj i drži poziciju koja vodi u Evropsku ligu. Osam je bodova iza Ferencvarosa i pet iza Fehervara.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi