Rezultati anonimne ankete

Većina košarkaša iz španskog šampionata protiv nastavka sezone

Većima košarkaša koji za život zarađuju u španskom šampionatu žele da se sezona 2019/2020 potpuno prekine.

Unija profesionalnih igrača Španije (ABP) je provela anonimnu anketu među košarkašima timova ACB Lige, a portal Eurohoops je došao do rezultata iste. Inače, u anketi su učestvovali igrači 12 timova koji su u igri za završni turnir kojim ACB želi okončati prekinutu sezonu.

Prema rezultatima, većina nije za nastavak trenutno suspendovane sezone španskog prvenstva.

U anketi je učestvovalo ukupno 157 igrača, njih 107 je glasalo protiv nastavka, a 50 ih je bilo za nastavak.

U nekim timovima su svi ispitani igrači bili protiv, a dosta je onih u kojima je velika većina bila protiv. Ipak, tu su i slučajevi Zaragoze u kojoj je svih 10 ispitanih bilo za nastavak, te Morabanc Andorre u kojoj je 10 od 11 bilo za.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Podsjetimo, ACB je ranije saopštio svoj plan za završetak sezone, a to je turnir na kojem bi učestvovalo 12 najboljih timova - po trenutnom stanju na tabeli.

Konačna odluka, da li će se turnir igrati i sezona završiti na terenu, mora se donijeti do 31. maja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.