Malcolm Delaney napustio Barcelonu

Sporazumni raskid ugovora

Malcolm Delaney napustio Barcelonu

Američki playmaker Malcolm Delaney i košarkaški klub Barcelona pristali su na sporazumni raskid ugovora. 

Ipak, Amerikanac je nakon raskida ugovora bio ogorčen na Barcelonu.

"Kad sam potpisivao ugovor, nisam nigdje drugo htio potpisati na jednu sezonu. Da sam potpisivao na godinu dana vratio bih se u Kinu. Želim da ljudi shvate sve ono što sam govorio otkad sam došao u Barcelonu. Zavolio sam taj grad, a navijači su me prihvatili. Stvarno sam Barcu razmatrao kao mjesto u kojem želim završiti karijeru. Nisam to glumio ni govorio zbog kurtoazije, stvarno sam ih doživio kao dom i klub i grad" - kazao je Delaney i dodao:

"Još prije pandemije smatrao sam da sam svojim igra,a zaslužio poštovanje i ponudu za nastavak ugovora, no nisam je dobio. Jednostavno su me isključili i to nimalo ne cijenim. Od marta nisam ni s kim razgovarao. Možda je bilo do situacije s novcem, no mogli su se javiti da normalno razgovaramo i da daju ponudu. Moguće da bih ostao i da nisu ponudili nešto specijalno" - kazao je ovaj playmaker koji je bilježio 10,2 poena i 4,8 asistencija po utakmici u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi