Pomoć bolnicama

Tri nogometna velikana igraju "Evropski kup solidarnosti"

Edmir Škorić

Sljedeće godine odigrat će se turnir pod nazivom "Evropski kup solidarnosti" i na njemu će nastupiti Real Madrid, Inter i Bayern.

„Tri kluba žele poslati poruku solidarnosti i iskoristiti prihod za podršku medicinskoj infrastrukturi", naveo je Inter u svom saopštenju.

Ovisno o kalendaru utakmica, a također ovisno o tome kad se nogomet može ponovo igrati pred gledaocima, tri momčadi će igrati 2021. protiv svake ekipe, s po jednom utakmicom u svakom gradu: Milan (Inter - FC Bayern), Madrid (Real - Inter) i Minhen (FC Bayern - Real Madrid).

Sve novca što se zaradi od tri utakmice donirat će se medicinskim ustanovama u Italiji, Španij ii Njemačkoj kao "simbol podrške ujedinjenoj Evropi u kojoj svi preuzimaju odgovornost jedni za druge".

Sve tri zemlje, Španija, Italija i Njemačka, vodile su i još uvijek vode žestoku borbu sa pandemijom koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.