Zašto mnogi za "pravog" Ronalda kažu da je najbolji ikad? Puyola je natjerao da pokosi sudiju

Kultna fotografija

Zašto mnogi za "pravog" Ronalda kažu da je najbolji ikad? Puyola je natjerao da pokosi sudiju

A. Čaušević

Rijetki su igrači koji su uspjeli prevariti i nadmudriti Carlesa Puyola. legendarnog kapitena Barcelone i dugogodišnjeg člana reprezentacije Španije. 

Mnogi za Luisa Nazaria da Limu Ronalda kažu da je najbolji fudbaler svih vremena. Njegova famozna "biciklica" je bila neriješiva enigma za sve. Nevjerovatna je bila i njegova lakoća postizanja golova.

Kada izuzetno borbenom i mudrom defanzivcu poput Puyola zadate mnogo problema i dovedete ga do ludila onda nema dileme da ste vrhunski fudbaler. Upravo to mu je radio Ronaldo.

Na proljeće 2006. godine na Nou Campu se igrao El Clasico. Tada je i nastala kultna fotografija jednog duela Ronalda i Puyola, ali i glavnog sudije susreta.

Naime, dok je Ronaldo imao loptu u svom posjedu, Puyol je krenuo da ga napadne, ali umjesto Brazilca "pokosio" je sudiju Luisa Medinu Cantaleja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAVo3S8AgpJ/[/instagram]

Taj meč je okončan rezultatom 1:1. Strijelac za Real je bio upravo Ronaldo, dok je na drugoj strani pogodio Ronaldinho iz penala. Barca je na kraju te sezone postala prvak, dok je i osvojila Ligu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi