"Došao sam u Madrid da potpišem za Real, a na sebi sam imao trenerku Chelseaja"

Sve se prebrzo izdešavalo

"Došao sam u Madrid da potpišem za Real, a na sebi sam imao trenerku Chelseaja"

E. Čaušević

Michael Essien najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Chelseaja, a jednu sezonu proveo je i u Real Madridu.

Essien je u kraljevski klub stigao na ljeto 2012. godine iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu, a na kraju nije dobio ugovor od Reala. Ovaj 37-godišnji fudbaler još uvijek je aktivan, te trenutno igra za FK Sabail iz Azerbejdžana.

Bivši reprezentativac Gane u Real je došao zbog Josea Mourinha koji gaje prije toga doveo i u Chelsea. Međutim, njegova avantura u kraljevskom klubu nije prošla onako kako se nadao.

Otkrio je da je saznao da ide u Real Madrid nakon što je s Chelseajem odigrao utakmicu UEFA Superkupa protiv Atletico Madrida.

"Neki čudan broj me nazvao, ali nisam htio da se javim jer nisam znao ko je. Rođak koji je bio tu sa mnom mi je rekao da se javim jer je mobitel stalno zvonio. Kada sam se javio rekao sam rođaku 'Pa to je Jose Mourinho'. Real je već pregovarao s mojim agentom, a ja sam morao s ekipom u autobus jer smo igrali tu noć protiv Atletica", priča Essien i nastavlja.

"Agent mi je javio da šalje neki fax i zbog toga sam zamolio vozača autobusa da stanem, a igračima Chelseaja nije bilo jasno šta se dešava. Morao sam se vratiti u hotel po fax, a kasnije je po taj papir došao moj agent i završio je prelazak u Chelsea. Na terenu sam saigračima rekao da odlazim u Madrid i objasnio sam im šta se dešava".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Essien se prisjetio i trenutka kada je došao u Madrid.

"Nakon utakmice oprostio sam se od saigrača. Spremio sam se i narednog dana otišao u Madrid. Sjećam se da sam stigao tamo s jednim parom hlača, jednom majicom i Chelseajevom trenerkom. Došao sam na aerodrom i tu me čekao Mourinho. Kasnije sam odradio ljekarski pregled i počeo trenirati. Ali, svi su bili u čudu zašto sam imao na sebi trenerku Chelseaja, ni meni to nije jasno".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
a igračima Chelseaja nije bilo jasno šta se dešava. Morao sam se vratiti u hotel po fax, a kasnije je po taj papir došao moj agent i završio je prelazak u Chelsea. Na terenu sam saigračima rekao da odlazim u Madrid i objasnio sam im šta se dešava". Essien se prisjetio i trenutka kada je došao u Madrid. vazda greška
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi