Barcelona traži novac od Bayerna ako žele produžiti Coutinhov ostanak do kraja avgusta

Čini se da se Brazilac vraća na Camp Nou

Barcelona traži novac od Bayerna ako žele produžiti Coutinhov ostanak do kraja avgusta

E. Čaušević

Philippe Coutinho je pred početak ove sezone stigao na posudbu u Bayern iz Barcelone, ali je jasno da neće ostati u Minhenu.

Bavarci imaju opciju da otkupe njegov ugovor za 120 miliona eura, ali su poručili da se to neće desiti. To znači da će se Brazilac vratiti u Barcelonu nakon što mu istekne posudba.

Međutim, iz Bayerna su poručili da žele da Coutinho ostane do kraja avgusta nakon što se odigraju utakmice Lige prvaka. Time bi njegova posudba bila produžena za dva mjeseca jer po ugovoru ističe 30. juna.

No, situacija oko pandemije je sve promijenila i igrači koji su na posudbama će većinom ostati još neko vrijeme. Međutim, Barcelona ima pravo da odbije zahtjev Bayerna i da traži da se Coutinho odmah vrati u klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mundo Deportivo piše da bi to bila najbolja opcija za Barcelonu i za Coutinha kako bi dogovorili da li će on ići na transfer listu ili će u katalonskom klubu dobiti novu šansu.

Također, piše se da će Barcelona pristati da produži posudbu samo ukoliko Bayern to plati. Dodatna dva mjeseca bi koštala 1.5 miliona eura, ali teško je da će se Bavarci odreći toliko novca zbog činjenice da je Coutinho trenutno van terena zbog povrede i ne zna se kada će biti spreman za igru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Aha dobiće al na k...u. Pa nije Bayern glup, čuj za 2 mjeseca 1.5 mil. Pa plaćajte vi neke tam igrače 111 mil. 170 mil. pa se kasnije hoćete čupati jer su vam Menadjeri glupi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi