Kapiten se povrijedio

Težak udarac za Dortmund: Za Reusa je sezona možda gotova...

Borussia Dortmund će biti lišena usluga kapitena Marca Reusa u velikom derbiju protiv Bayern Minhena koji je na rasporedu sljedećeg utorka, a ofanzivac bi mogao propustiti i kompletan ostatak sezone. 

Podsjetimo, Reus je van terena još od ranog februara nakon što je u utakmici DFB Pokala protiv Werder Bremena povrijedio aduktor.

Trener Lucien Favre nakon utakmice protiv Schalkea, koja je igrana prije nekoliko dana, potvrdio je kako Reus još uvijek nije počeo trenirati s timom, ali nije ponudio vremensku odrednicu kada bi se kapiten trebao vratiti.

Sada ugledni njemački Bild prenosi da će Reus sigurno propustiti vrlo bitan meč protiv Bayerna, a postoji mogućnost da do kraja ove sezone više neće ni zaigrati.

30-godišnjak trenutno trenira individualno, ali još uvijek ima problema s desnom nogom. Također, radi i sa personalnim fizioterapeutom.

Ako je vijest o izostanku Reusa za Milionere loša, onda je sigurno ona o povratku Axela Witsela i Emrea Cana dobra. Njih dvojica treniraju s povećanim opterećenjem i mogli bi biti spremni za Wolfsburg, koji je na rasporedu već za vikend.

Ako Dortmund bude igrao jednako dobro kao protiv Schalkea prije nekoliko dana, kada je zabilježio pobjedu od 4:0, onda se čak ni odsustvo kapitena Reusa možda neće toliko osjetiti protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, utakmica protiv Bayerna mogla bi biti presudna za šampionsku titulu jer su Milioneri od Bavaraca trenutno udaljeni četiri boda i razliku mogu svesti na svega minus jedan ako pobijede na svom Signal Iduna Parku.

Prije toga bit će potrebno pobijediti i Wolfsburg...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.