Duel fudbalera Reala i Barce tokom rurskog derbija koban po igrača katalonske ekipe

Todibo doživio povredu

Duel fudbalera Reala i Barce tokom rurskog derbija koban po igrača katalonske ekipe

Fudbaler Barcelone koji je na posudbi u Schalkeu Jean-Clair Todibo neće po dobrom pamtiti jučerašnji dan.

Osim što je njegov Schalke doživio debakl od 4:0 u velikom derbiju protiv Borussije Dortmund, on se povrijedio.

U pitanju je povreda bedrenog mišića koja će ovog mladog fudbalera poslati na dodatne analize. Kako prenosi Marca, Schalke će u narednim danima objaviti koliko je povreda teška.

Ono što je zanimljivo je činjenica da se Todibo povrijedio nakon direktnog duela sa Achrafom Hakimijem. Hakimi je zapravo igrač Real Madrida koji je na posudbi u Dortmundu. Dakle, igrači Reala i Barce vode velike okršaje čak i kada nisu u matičnim timovima.

Bilo kako bilo Todibo vrlo vjerovatno neće biti igrač Barce od ovog ljeta jer Schalke ima opciju da za 25 miliona eura otkupi njegov ugovor i zadrži ga u klubu.

Ipak, Marca prenosi da bi težina povrede itekako mogla uticati na odluku Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj fudbaler mogao bi uskoro postati i predmet interesa nekih drugih evropskih klubova jer se već sada spominje kako je Juventus zainteresovan da ga angažuje.

Francuz je došao u Schalke zimus i ugovor o posudbi traje mu do kraja sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi