Florentino Perez uputio čestitku Borussiji nakon subotnjeg derbija

Otkrio Watzke

Florentino Perez uputio čestitku Borussiji nakon subotnjeg derbija

Njemačka Bundesliga se konačno nastavila, a već u subotu samo mogli gledati veliki derbi Boussije Dortmund i Schalkea.

"Milioneri" su apsolutno opravdali ulogu favoria i slavili rezultatom 4:0.

Generalni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke je otkrio da je nakon utakmice dobio mnoštvo čestitki, uključujući i onu od prvog čovjeka Real Madrida Florentina Pereza.

Odmah su pojedini mediji, poput Marce, Perezovu poruku povezali sa intersom Real Madrida za Borussijinog mladog napadača Erlinga Haalanda, koji je u subotu nastavio tamo gdje je stao pred suspenziju takmičenja.

Haaland je u Borussiju stigao tek zimus, ali nastavlja impresionirati, pa se konstatno povezuje sa mogućim novim velikim transferom. Izuzetno je za mladog Norvežanina zainteresovan Real Madrid, pa mnogi Perezovu poruku Borussiji vide kao način produbljivanja dobrih odnosa koji bi mogli olakšati eventualni Haalandov transfer.

"Prije svega želim iskazati svoju zahvalnost vladi", rekao je Watzke za Sky, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Oni su učinili povratak na teren mogućim."

"Dobijao sam čestitke sa svim strana, od Florentina Pereza do Jurgena Kloppa... Perez je čak napisao da je oduševljen izvedbom našeg sjajnog tima", izjavio je Watzke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi