Našli su rješenje za sve

Ako se sezona nastavi, pa se opet prekine zbog korone, Italijani će igrati play off

Seria A će biti završena pomoću play offa i play outa ukoliko se nastavi, pa ponovo prekine zbog kroonavirusa, prenosi Nacionalna agencija za štampu Italije. 

To je također odlučeno na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća s kojeg su već stigle informacije da je krajnji rok za okončanje Serije A produžen do 20. augusta te da će nova sezona početi 1. septembra.

Nogometni savez pristao je i na opciju drugačijeg formata završetka sezone ukoliko se igrači sredinom juna vrate na teren pa sezona opet bude suspendovana zbog Covida19.

Format play off i play out je opisan kao kratka faza borbe za prvaka i borbe za opstanak koji bi uključivao ekipe koje se takmiče za najbolje mjesto i koje se bore da ne ispadnu iz Serije A, Serije B i Serije C.

U slučaju da se od takmičenja potpuno odustane, pomenuti izvor prenosi kako će se 'tabele definirati primjenom objektivnih koeficijenata korekcije'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj samo dodajmo kako klubovi u Italiji od prošle sedmice treniraju po individualnim programima a da su od početka ove sedmice dozvoljeni i grupni treninzi.

Juventus je bio lider na tabeli prije nego što je Seria A prekinuta, ali imao je samo bod više od drugoplasiranog Lazija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.