Inostrani mediji špekulišu

Kako će Real izgledati 2021. godine? Stižu tri "galaktikosa" iz Engleske, Francuske i Njemačke

Admin Čaušević

Trofejnoj generaciji Real Madrida dolazi kraj, dugogodišnji legionari ulaze u jesen karijere te je neophodna svježa krv. 

Inostrani mediji već počinju da špekulišu kako bi Real Madrid mogao izgledati sljedeće sezone i prognoziraju tim sa tri velike zvijezde.

Pozivajući se na špekulacije iz Engleske i vlastite izvore list AS koji je tradicionalno naklonjen Los Blancosima je uspio sastaviti odličan tim.

Dugogodišnji nosioci Luka Modrić i Karim Benzema bi mogli postati prošlost, dok bi napad zaista izgledao zastrašujuće.

Nova imena u svlačionici bi bili Paul Pogba, Kylian Mbappe i Erling Haaland. Koliko je izvodljivo dovođenje njih trojice?

Realu nije ništa nemoguće, međutim teško je vjerovati da Mbappe i Haaland mogu doći u istom prijelaznom roku, posebice ako se u obzir uzme da Benzema igra odlično ove sezone te Kraljevima centralni napadač i nije toliki prioritet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo, AS je ekipu Reala za sljedeću sezonu zamislio ovako:

Courtois među stativima, u odbrani Marcelo, Varane, Ramos i Carvajal, u veznom redu Kroos, Casemiro i Pogba te napadački "trio fantastico" Mbappe, Haaland i Hazard.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.