Slavni sudija iskren: 90 posto današnjih sudija je za Real, a 10 posto za Barcelonu
Foto - EPA

Iturralde Gonzalez tvrdi

Slavni sudija iskren: 90 posto današnjih sudija je za Real, a 10 posto za Barcelonu

M. Šljivak

Nekadašnji španski sudija Eduardo Iturralde Gonzalez imao je zanimljiv istup u španskom šou programu El Larguero.

Sportske teme su u ovom programu kojeg organizuje Cadena SER zaista interesantne, a sinoć je gost bio čuveni španski sudija Iturralde Gonzalez.

Njega su pitali o današnjim sudijama i njihovim odlukama koje donose, a on je bez dlake na jeziku istakao da je velika većina sudija na strani Real Madrida.

"Trenutno je 90 posto sudija Realovih, a 10 posto Barcinih", rekao je Iturralde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije ovo prvi put da bivši sudija tako govori. Prije šest godina je u izjavi za Marcu imao slično mišljenje.

"Ni sudije nisu s Marsa. Sudija postaješ zato što voliš fudbal, a ja sam sretan što sam rođen u Bilbau gdje svi vole fudbal i navijaju za Athletic. Ostatak Španije je podijeljen na Real Madrid i Barcelonu, a za njih se navija zato što osvajaju titule. Tako je i kod sudija, većina sudija je Realova", istakao je slavni španski sudija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
To je onaj sudija majmun koji je nakon sudijske karijere obukao dres Atlethic Bilbaa i rekao da mrzi Real Madrid najviše na svijetu ! Toliko je puta oštetio Real da se kasnije hvalio s tim ! Mrš sjeme ti jbm !
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi