Braća iz Belgije ispred svih

Braća sa fotografije su plaćena 124 miliona, ali daleko od toga da su najskuplji

Admin Čaušević

Nije rijetkost da u svijetu fudbala ima sve veći broj braće koji igrom sudbine bivaju razdvojeni, igraju u različitim klubovima, a ponekad se nađu i na suprotnim stranama. 

Na naslovnoj fotografiji se nalaze braća Hernandez, Theo i Lucas koji su zajedno plaćeni 124 miliona eura, ali nisu najskuplji.

Lucas je za 80 miliona eura prešao iz Atletico Madrida u Bayern, dok je Real za Thea platio 24 miliona, a zatim ga prošlog ljeta prodao Milanu za 20 miliona.

Najskuplja braća stižu iz Belgije. Radi se o Romeluu i Jordanu Lukakuu. Njih dvojica su zajedno klubove koštali 204 miliona eura.

Romelu je napravio niz zvučnih transfera uključujući onaj u Inter prošlog ljeta za 65 miliona eura, a mlađi Jordan je plaćen svega četiri miliona 2016. godine kada je prešao u Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, među najskupljom braćom se još nalaze Kylian i Jires Mbappe, Eden i Thorgen Hazard, Gonzalo i Federico Higuain te Paul i Florentin Pogba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.