Mečevi Serije A će se igrati u dva termina

Dostavljen protokol

Mečevi Serije A će se igrati u dva termina

A. Čaušević

Tokom sedmice bit će donesena konačna odluka o Seriji A. 

U narednih nekoliko dana će bito održano niz sastanaka, a onaj najvažniji je na programu 28. maja kada će ministart sporta Vincenzo Spadafora morati presuditi da li je za nastavak ili prekid.

Sve upućuje na to da će se fudbal u Italiji igrati već od narednog mjeseca. Posljednje informacije govore da će se Serije A nastaviti 13. ili 20. juna.

FIGC i Lega calcio već rade na kalendaru takmičenja s obzirom da je preostalo da se odigraju još 124 utakmice. U međuvremenu dostavljen je i sanitarno-higijenski protokol italijanskoj vladi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Susreti će se igrati u dva termina i to od 18:30 i 21 sat nakon što je na zahtjev Sindikata fudbalera (AIC) zbog previsokih termina prekrižena satnica od 16:30.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi