Bio je jasan

Simeone o fudbalu koji preferira: Ključ je u odbrani

Samir Mlaćo

Diego Simeone jasno je govorio o tome zašto forsira svoj defanzivni stil igre.

Istakao je da je odbrana veoma važna u modernom nogometu, no dodao da je favorizovao napadače u svojim prvim godinama na klupi Atletico Madrida.

"Igrali su Turan, Falcao, Adrian... Juan Fran je bio jedno krilo, drugo Filipe, koji je više napadač. A svi pričaju da smo igrali defanzivno", kaže Simeone.

Fokusirao se na sadašnji stil igre Jorgandžija.

"Zašto igramo defanzivno? Postoje bolji fudbaleri, ali oni se najslabije brane. Postoje slabiji timovi koji se brane, a oni koji se bolje brane na kraju pobjede. Ključ je u odbrani, jer u najboljim timovima na svijetu imate dobre napadače. Problem nastaje kako se brani", jasan je karizmatični stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.