Utakmica Liverpool - Atletico Madrid možda je ubila 41 osobu!

UEFA preuzela prevelik rizik

Utakmica Liverpool - Atletico Madrid možda je ubila 41 osobu!

Kontroverzno dupuštanje odigravanja utakmice između Liverpoola i Atletico Madrida uz prisustvo navijača možda je prouzrokovalo smrt čak 41 osobe uzrokavano Covidom19.

Kako prenosi Sunday Times, odluka UEFA-e kojom se dopušta dolazak čak 3.000 navijača Atletico Madrida na Anfield na revanš susret osmine finala Lige šampiona, dovela je do značajnog skoka pozitivnih slučajeva na koronavirus u Merseysideu.

Podaci Imperial College London i Univerziteta Oxford pokazuju da je Španija prije utakmice imala 640,000 pozitivnih slučajeva dok je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo 'tek' na 100.000.

Prema daljim podacima Nacionalne zdravstvene službe, takva odluka dovela je do značajno uvećane stope smrtnosti u lokalnim bolnicama pa se procjenjuje da je 41 osoba preminula direktno ili indirektno od posljedica skupljanja ljudi na ovom meču.

UEFA je još tada bila pod velikim kritikama javnosti što nije 'zatvorila vrata' navijačima za pomenuti meč jer je iste noći to bio slučaj s utakmicom PSG - Borussia Dortmund.

Samo dan nakon meča na Anfieldu La Liga je odlučila prvo dva kola odgoditi, a potom, 23. marta, suspendovati sezonu do daljnjeg. Suspenzija je još uvijek na snazi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje se da će to prvenstvo početi sredinom juna jer se situacija s pandemijom smirila, dok u Premiershipu još uvijek nema procjene kada će se sve pokrenuti iako su fudbaleri počeli trenirati prije nekoliko dana.

Za kraj samo spomenimo manje bitnu ifnormaciju u ovom tekstu, a to je da je Atletico te noći prošao u četvrtfinale i to nakon produžetaka. Ni jednu utakmicu četvrtfinala još uvijek nije odigrao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Garant rahmetlije redom navijaci redsa
1 3
BobPaisley
...zamalo je i mene ubila kada je Atletico zabio onaj gol za 2:1.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti