Pobijedio koronvirus

Apsolutni junak vikenda: Prije tri sedmice je bio zaražen, a jučer se vratio u velikom stilu!

Admin Čaušević

Pojava "nevidljivog protivnika" u vidu koronavirusa izazvala je paniku i strah kod mnogih, bez obzira na životnu dob. Covid-19 nije zaobišao ni sportiste. 

Fudbaler Juventusa Paulo Dybala se s koronavirusom borio duže od mjesec, neki fudbaleri poput veznjaka Chelseaja, N'golo Kante iz straha se boje trenirati, dok ima i onih koji su neustrašivi te su virus već ostavili iza sebe.

Apsolutni junak minulog vikenda je Marcel Sabitzer, odlični 26-godišnji krilni fudbaler RB Leipziga koji je za kratko vrijeme uspio pobijediti Covid-19 i vratiti se u odličnu formu.

Austrijski fudbaler je prije tri sedmice bio pozitivan na koronavirus nakon čega je bio primoran na boravak u izolaciji. Dok su njegovi saigrači trenirali, on je bio u svom domu.

Nakon što su naredni testovi bili negativni Sabitzer se vratio treniranju, ekspresno je uzeo zamah te se vratio u velikom stilu. U duelu protiv Mainza je bio odličan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Nagelsmann ga je stavio u prvu postavu. U pobjedi 0:5 Sabitzer je zabio treći gol za svoj tim te upisao asistenciju. Na terenu je proveo 60 minuta.

Sabitzer je možda i odličan primjer da na svoje dođu zagovornici mišljenja kako koronavirus nije toliko opasan koliko se predstavlja, posebno za sportiste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.