Prva opasnost po gol Bavaraca

Trener Bayerna pred veliki derbi posebnim riječima govorio o Haalandu

Edmir Škorić

Sutra se igra veliki njemački derbi, a trener Bayerna je svjetan odakle prijeti najveća opasnost.

I Borussia i Bayern sjajno su otvorili postkoronski dio sezone u Njemačkoj, a sutrašnji derbi u Dortmundu mogao bi odrediti sudbinu prvaka.

Bayern bi, u slučaju pobjede u Dortmundu, otišao na plus sedam i teško da bi ga više nego mogao zaustaviti na putu do titule, dok Milioneri žele da se primaknu na samo bod i da nakon dvije velike gostujuće pobjede šokiraju i Bavarce.

"Još je nekoliko utakmica koje treba odigrati, ali važno je da nastavimo igrati dobro i mislim da će ovo biti okršaj dva najjača njemačka tima", kazao je Bayernov trener Hans-Dieter Flick.

Posebnu pažnju Flick obraća na Erlinga Haalanda, mada je svjestan da cijela momčad Borussije ima izuzetne kvalitete.

"Borussia se pojačala u januaru, dovela je velikog talenta Erlina Haalanda, ali ima veliki broj vrhunskih igrača i to je jedan od najjačih timova u Evropi", poručuje Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Haaland je mlad, ali vrlo jak. Uvijek pogađa u metu. On još ima vremena da raste i da se poboljšava, ali ne bojimo se", dodaje trener Bavaraca.

Susret na Signal Iduna Parku igra se sutra od 18:30 sati, a kvote za ovaj meč su već postavljene. Teško je odrediti favorita, ali tu je "mali milion" kada je ponuda za klasik u pitanju. Kliknite OVDJE i sami pregledajte opcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.