Mladi fudbaler dobio šansu u Schalkeu

Građani nisu imali strpljenja, Kraljevi ga ozbiljno prate

Schalke nije dobro ušao u nastavak sezone Bundeslige, ali to ne utiče na činjenicu da bi uskoro mogao dobro zaraditi od transfera.

Naime, 19-godišnji krilni fudnaler Schalkea Rabbi Matondo je nakon sjajnih ovoesezonskih partija zapao za oko brojnim velikanima, uključujući i Real Madrid.

Već neko vrijeme interes Reala za Matonda postoji, a OK Diario piše da je trener Zinedine Zidane sada dao instrukcije klupskim skautima da pomno prate mladog ofanzivca.

Matondova otkupna klauzula u ugovoru sa Schalkeom iznosi 60 miliona eura, ali je teško očekivati da bi Real bio spreman platiti toliki novac za igrača sa siromašnim iskustvom u seniorskom fudbalu (ovo mu je prva sezona u kojoj ima status prvotimca). Ipak, nakon pregovora bi Matondova cijena mogla postati puno prihvatljivija

Mladi fudbaler je rođen u Liverpoolu, ipak prve fudbalske korake je napravio u Velsu prije nego što je prije četiri godine stigao u omladinski pogon Manchester Cityja. Bilo je jasno da se radi o velikom talentu, ali Građani nisu imali strpljenja čekati njegov razvoj, pa su ga u januaru 2019. prodali Schalkeu za devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Transfer u Schalke ispostavio se pravim potezom za mladog fudbalera s obzirom da je u ovom klubu počeo redovno dobijati šansu.

Jedno vrijeme se špekulisalo da ga želi i Manchester United, ali su se takve špekulacije u međuvremenu stišale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.