Braća sa fotografije su plaćena 124 miliona, ali daleko od toga da su najskuplji

Braća iz Belgije ispred svih

Braća sa fotografije su plaćena 124 miliona, ali daleko od toga da su najskuplji

A. Čaušević

Nije rijetkost da u svijetu fudbala ima sve veći broj braće koji igrom sudbine bivaju razdvojeni, igraju u različitim klubovima, a ponekad se nađu i na suprotnim stranama. 

Na naslovnoj fotografiji se nalaze braća Hernandez, Theo i Lucas koji su zajedno plaćeni 124 miliona eura, ali nisu najskuplji.

Lucas je za 80 miliona eura prešao iz Atletico Madrida u Bayern, dok je Real za Thea platio 24 miliona, a zatim ga prošlog ljeta prodao Milanu za 20 miliona.

Najskuplja braća stižu iz Belgije. Radi se o Romeluu i Jordanu Lukakuu. Njih dvojica su zajedno klubove koštali 204 miliona eura.

Romelu je napravio niz zvučnih transfera uključujući onaj u Inter prošlog ljeta za 65 miliona eura, a mlađi Jordan je plaćen svega četiri miliona 2016. godine kada je prešao u Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, među najskupljom braćom se još nalaze Kylian i Jires Mbappe, Eden i Thorgen Hazard, Gonzalo i Federico Higuain te Paul i Florentin Pogba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
Safet odveo reprezentaciju na prvo i jedino svjetsko(veliko takmičenje) , Seadov sin bio na svjetskom. Karl Hajnc Brazzo na respiratoru.
1 0
Zeleni_zub
Braća Belegije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi