Varea pronašao način za povratak porodici

Legenda Premijer lige se nakon dva mjeseca očaja vratila gdje joj je i najbolje

Admin Čaušević

Pandemija koronavirusa je paralizovala skoro cijeli svijet. Zatvaranjem granica međunarodna putovanja su praktično postali nemoguća misija. 

Posljednja dva mjeseca legenda Premijer lige BiH i svojevremeno jedan od najboljih igrača bh. prvenstva Juan Manuel Varea je bio u očajnoj situaciji.

Varea je sredinom marta otputovao u Argentinu radi smrti oca. Naredna dva mjeseca je ostao zaglavljen u Buenos Airesu jer se nije mogao vratiti u BiH kod žene i kćerke.

"Na rubu sam očaja. Želim se vratiti svojoj supruzi i djeci kući. S obzirom na cijelu situaciju to izgleda nemoguće, ja sam pokušavao na sve strane, ali očito nisam nikome prioritet", rekao je tada Argentinac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije nekoliko dana Varea je uspio riješiti svoj problem. Nakon presjedanja u Barceloni i Frankfurtu stigao je do Zagreba, a zatim se zaputio u Široki Brijeg kod najmilijih.

Inače, bivši ofanzivac Željezničara i Širokog Brijega je još uvijek aktivan i trenuton nastupa za hrvatskog niželigaša Kamen iz Podbablja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.