Očajni Varea iz Argentine: Ne mogu kući u BiH, a želim se vratiti supruzi i kćerki

Pandemija koronavirusa blokirala svijet

Očajni Varea iz Argentine: Ne mogu kući u BiH, a želim se vratiti supruzi i kćerki

S. Mlaćo

Nekada najbolji stranac  u Premijer ligi BiH Argentinac Juan Manuel Varea našao se u neočekivanim problemima. Varea je ostao živjeti u našoj zemlji, a trenutno nosi dres hrvatskog niželigaša NK Kamen gdje pruža sjajne partije i svojim potezima 'iznuđuje' ovacije na stadionima u komšiluku.

Zbog smrti oca vratio se u Argentinu sredinom marta, no sada ne može nazad u BiH. Razlog je naravno pandemija koronavirusa koja je blokirala cijeli svijet.

"Na rubu sam očaja", priča Varea na početku razgovora za argentinske medije.

Ostao je sa majkom i dva mlađa brata, dok su supruga i kćerka u Širokom Brijegu.

Kontaktirao je razne ambasade i činilo se da će uskoro put BiH, no i to je propalo.

Diplomata s kojim imam najviše kontakata je Vanja Filipović, bh. veleposlanik u Londonu.

"Ponudili su mi let jučer (četvrtak) koji je vraćao engleske državljane, ali nažalost moje mjesto nije bilo osigurano. Pokušavaju mi omogućiti mjesto u drugom avionu, ali teško je jer su mjesta ograničena ", kaže Varea.

"Želim se vratiti svojoj supruzi i djeci kući. S obzirom na cijelu situaciju to izgleda nemoguće, ja sam pokušavao na sve strane, ali očito nisam nikome prioritet ", jasan je Argentinac.

Ističe da je u kontaktu sa ljudima iz kluba za koji nastupa.

"U stalnom sam kontaktu s ljudima iz kluba i oni razumiju moju situaciju. Ali sljedeću sedmicu moram se pojaviti na treningu. Također, imao sam novac koji je dovoljan za petnaest dana, a ovdje sam već pedeset dana“, kaže Varea.

Sa kćerkom je proslavio njen deveti rođendan putem video linka, a ona je imala samo jedno pitanje: "Tata, kada ćeš doći kući?".

Kada stigne u BiH, tačnije Široki Brijeg, ima jasan plan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sjedit ću na balkonu moje kuće koji ima pogled na planine i potok koji prolazi ispod. Želim ostati tamo sa suncem na licu i da se osjećam slobodno, zajedno sa svojom suprugom i kćerkom", dodao je 34-godišnji Varea koji je u našoj zemlji pored Širokog Brijega nastupao i za Željezničar.

Nadamo se da će Argentinac uskoro 'pronaći' put do naše zemlje, te što skorije biti u zagrljaju sa svojom suprugom i kćerkom.

Top Komentari

Zulfikar
A to Patagonia nema lijepe poglede, rijeke i planine? Cak ima i glecere kojih u Lištici nema jos od ledenog doba.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi