Mladi golman zaražen

Jedan od 'krivaca' što je Begović napustio Bournemouth ima koronavirus i zna gdje ga je pokupio

Nakon što je Bournemouth potvrdio kako je u redovima te ekipe ustanovljen jedan pozitivan slučaj na Covid19, otkriveno je i o kome se radi. 

U pitanju je mladi golman Aaron Ramsdale koji se već oglasio i otkrio kako se vjerovatno zarazio tokom shoppinga.

"Moj test prošlog ponedjeljka, prije nego što smo počeli s treninzima, bio je negativan", kazao je on za The Sun i nastavio: "Tako da sam protekle sedmice radio uobičajne stvari kao što je odlazak u supermarket ili na benzinsku pumpu da natočim gorivo. Bio sam jednako oprezan kao ranije tokom izolacije i čini se da sam koronu pokupio tokom shoppinga".

Inače, ovaj golman je protekle sedmice normalno trenirao s ekipom jer su britanske vlasti dozvolile treninge u manjim grupama. Kaže kako nije osjećao nikakve simptome.

"Sada mi slijedi sedmodnevna izolacija kod kuće. To nije idealno što se tiče treninga. Klub je bio fantastičan. Igrači, a posebno osoblje, rekli su mi da slobodno tražim ako mi bilo šta zatreba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Ramsdale je golman koji ima samo 22 godine a karijeru je počeo upravo u Bournemouthu. Nakon niza posudbi prošlog ljeta se vratio u ekipu i dobio mjesto prvog golmana. U tom periodu je i bh. reprezentativac Asmir Begović završio svoju epizodu na Dean Court stadionu.

Za kraj dodajmo i podatak da je u Premier ligi otkriveno šest pozitivnih slučajeva kada je u pitanju zaraza koronavirusom tokom prvog kruga testiranja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.