Čelnici Premier lige zaprijetili klubovima: Ako ne želite igrati idete u niži rang!
Foto - EPA

Problemi sa timovima iz donjeg dijela tabele

Čelnici Premier lige zaprijetili klubovima: Ako ne želite igrati idete u niži rang!

M. Šljivak

Čelnici engleskih klubova prošle sedmice su jednoglasno podržali nastavak sezone u Premier ligi.

Klubovi žele povratak grupnim treninzima od 18. maja, a plan je da se sezona nastavi 12. juna i igralo bi se na neutralnim terenima širom države.

Međutim, za to će im biti potrebna dozvola državnih čelnika, a prema posljednjim informacijama od ponedjeljka će biti dozvoljeni treninzi na otvorenom, što je svakako dobra vijest.

U ponedjeljak će i klubovi glasati o projektu za nastavak sezone, a ako se ne postigne jednoglasan dogovor oko određenih stvari u projektu, glasanje će se odložiti za kasniji datum.

Nastavku sezone na neutralnim terenima se najviše opiru klubovi koji su u opasnoj zoni ili tik iznad nje. Norwich, Aston Villa i Bournemouth su timovi koji ispadaju, a iznad su Brighton, West Ham i Watford.

Njima sasvim odgovara i da se sezona prekine jer u tom slučaju niko ne bi ispao iz lige, dok bi u slučaju nastavka u ostatku sezone vodili tešku borbu za preživljavanje na neutralnim terenima.

Premier liga će morati dobiti 14 ruku za projekat nastavka sezone, a oni su se odlučili pobrinuti za to i zaprijetili su klubovima koji su u zoni ispadanja da će ih izbaciti u niži rang čak i ako se sezona prekine.

U navodnom pismu koje je upućeno na adrese timova iz donjeg dijela tabele zaprijećeno im je izbacivanjem.

Izvršni direktor Aston Ville Christian Purslow ima jasan stav po pitanju odigravanja mečeva na neutralnom terenu. Villa je domaćinski tim i većinu bodova je osvojila kući.

"Protiv toga sam. Mi smo domaćinski tim i dvije trećine pobjeda ove sezone smo ostvarili kod kuće. Ostalo nam je šest utakmica na našem terenu i odricanje od takve prednosti je ogromna odluka. Ne slažem se s takvom odlukom", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Činjenica da su zaprijetili klubovima izbacivanjem mogla bi značiti da će čelnici Premier lige vjerovatno imati dovoljno ruku za nastavak sezone.

Ipak, dodatni pregovori će biti obavljeni. Svi su složni da se sezona treba nastaviti, ali se mišljenja za sada razilaze samo oko igranja na neutralnim terenima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi