Žele ga u Madridu

Pomalo zaboravljenom Duvanu Zapati smiješi se veliki transfer

Edmir Škorić

Jedan od onih igrača koji bi mogli da promijene klub pred novu sezonu je i Duvan Zapata.

Zapata (29) imao je impresivnu sezonu s Atalantom s kojom će igrati i četvrtfinale Lige prvaka, a u 19 takmičarskih mečeva postigao je 12 golova uz sedam asistencija iako je imao problema s povredama.

Prema Sport Mediasetu, takva statistika, ali i činjenica da se radi o vrhunskom napadaču dovoljna je Atletico Madridu da pokuša da ga dovede. Iako je Atalanta platila 26 miliona eura Sampdoriji za Zapatu, tim iz Bergama traži čak 60 miliona.

Inter je također bio povezan prije dolaska Romelua Lukakua, dok ga je jedno vrijeme i Juventus smatrao napadačkom opcijom, ali on je i dalje član Atalante.

U Atleticu za sada imaju popunjene napadačke opcije, no ukoliko bude potrebe, posegnut će za novčanikom kako bi osigurali dolazak kolumbijskog majstora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.