Sky Sport: Liga prvaka na neutralnim terenima!

Sastanak UEFA-e i klubova

Sky Sport: Liga prvaka na neutralnim terenima!

A. Čaušević

Liga prvaka će se nastaviti u augustu uz novi format takmičenja, izvještava Sky Sport. 

Tokom sastanaka UEFA-e i Asocijacije evropskih klubova (ECA) dogovoren je način na koji će se završiti najprestižnije klupsko takmičenje.

Posebna pažnja se obratila na Ligu prvaka čija će se završnica odigrati u potpuno drugačijem formatu nego ranijih godina.

Prvo će na programu biti revanš mečevi osmine finala. Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea će igrati 7. i 8. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrtfinalni dvoboji su na programu 13. i 14. augusta. Igrat će se po jedan meč i to na neutralnom terenu. U ovoj fazi takmičenja već su Atalanta, Atletico Madrid, PSG i RB Leipzig.

Polufinalni mečeve i finale bi se igrali u Istanbulu, što bi bila neka vrsta Final foura kao u rukometnoj Ligi prvaka ili košarkaškoj Euroligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi