"Nisu htjeli da me prodaju, želio sam da umrem"

Gomez je bio blizu Atletico Madrida

"Nisu htjeli da me prodaju, želio sam da umrem"

Edmir Škorić

Alejandro Papu Gomez, napadač Atalante, govorio je o nekim ranijim danima svoje karijere kada je bio blizu Atletico Madrida.

Argentinski napadač je u svojoj zemlji igrao za Arsenal Sarandi i San Lorenzo, a 2010. godine je otišao u Italiju. Igrao je tri godine u Cataniji, pa potpisao za ukrajinski Metalist Kharkiv, a 2014. se vratio u Seriju A i to kao igrač Atalante.

Nakon toga je je ušao među legende tima iz Bergama, a ove sezone uživa u Ligi prvaka s Atalantom. Iskusni Argentinac priznaje da je prije odlaska u Ukrajinu bio blizu Atletico Madrida.

"Otišao sam jednom u Argentini na ručak s Diegom Simeoneom i on me rekao dovesti u Atletico. Ipak, ponuda iz Madrida od šest miliona eura bila je nedovoljna, Catania je tražila 10 i tako je sve propalo. Htio sam da umrem" otkrio je Gomez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do prekida seone u Italiji je Gomez odigrao 24 meča uz šest golova i 10 asistencija, a u Ligi prvaka je na osam mečeva postigao jedan gol uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi