Samo jedan od njih je i dalje u kraljevskom klubu

Sjećate li se kako je izgledao Real Madrid kada je debitovao Cristiano Ronaldo?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2009. godine odlučio da napusti Manchester United i za 94 miliona eura prešao je u Real Madrid što je tada bio rekordan transfer.

Portugalac je u Unitedu proveo šest godina i uspio je da postane najbolji igrač svijeta 2008. godine. Međutim, shvatio je da je vrijeme za nove izazove i izabrao je da karijeru nastavi u dresu kraljevskog kluba.

To se pokazalo kao odličan izbor jer je Ronaldo s Realom osvojio sve što je mogao, ali prvih nekoliko sezona mu nije bilo baš najbolje. Tada je Guardiolina Barcelona dominirala u Španiji i Evropi, te je Ronaldo bio pod ogromnim pritiskom.

Za Real je u zvaničnoj utakmici debitovao nekoliko sedmica nakon potpisa ugovora u prijateljskom okršaju protiv Shamrock Roversa koju je kraljevski klub dobio sa 1:0.

Početni sastav u toj utakmici je izgledao zaista nevjerovatno i malo ko bi mogao pogoditi da je to tada bio Real Madrid.

Za Real su meč počeli: Dudek, Torres, Pepe, Metzelder, Marcelo, Gago, Diarra, Guti, Cristiano Ronaldo, Higuain i Raul.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od igrača iz početnog sastava nakon 11 godina u Realu je još samo Marcelo. Na klupi su tada bili Salgado, Garay, Heinze, Drenthe, Parejo, Van der Vaart, Sneijder, Negredo, Tebar i Benzema koji je u finišu meča postigao jedini gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.