Minuta šutnje na treningu Real Madrida

U Španiji počela desetodnevna žalost

Minuta šutnje na treningu Real Madrida

Španski kralj Felipe VI je danas, tačno u podne, predvodio minutu šutnje kojom je u Španiji zvanično počela desetodnevna žalost.

Nacionalna žalost je proglašena u čest i na sjećanje na sve osobe koje su tokom pandemije preminule od posljedica zaraze novim koronavirusom.

Zastave su na svim javnim ustanovama u Španiji spuštene na pola koplja, minuta šutnje je upriličena i u španskom Parlamentu, ali su i mnogi građani prekidali svoje aktivnosti kako bi, svi na svoj način, u podne odali počast.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako su svoj treining prekinuli i minutu šutnje u sjećanje na žrtve pandemije održali i prvotimci Real Madrida, koji se nakon duge pauze sada sprema za nastavak takmičenja.

Inače, do danas je u Španiji registrovano preko 27.000 smrtnih slučajeva osoba pozitivnih na Covid-19.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti